flower flower
WageningseWeelde

Goed doel

De groene Wageningse Weelde zegeltjes zijn inmiddels een begrip. Volle spaarkaarten staan garant voor mooie en lekkere cadeaus uit de regio. Maar u kunt uw zegels via de Goede Doelen potten in de winkels ook schenken aan een lokaal goed doel. Zo zijn met de opbrengst van 2009 Wageningse bijenhouders geholpen om bloemenweiden en een prachtig bijenhotel te realiseren. Met de opbrengst van 2010 werd voor twee jonge Wageningse lakenvelder trekossen het onderhoud en een trainingsprogramma gefinancierd en werden twee fraaie houten banken op de Wageningse Eng geplaatst. En met de opbrengst van 2011 werd het Hospice Wageningen-Renkum ondersteund. Zo zoeken we elk jaar een goed doel voor uw zegels.

Tip ons voor een goed doel!

Goed doel van 2011

Goed doel van 2010

Goed doel van 2009

Goed doel 2010: Trainen van twee jonge lakenvelder ossen

Met de opbrengst van 2010 is een jaar lang de huisvesting en training van twee jonge lakenvelder ossen gefinancierd. De beide ossen staan aan de Bennekomseweg in Renkum naast de boerderij het Everwijnsgoed. In de bossen rondom de weide zijn de ossen getraind tot volleerde Wageningse trekossen, om een traditionele ossenkar te gaan trekken, de laatste van Nederland.

De trekossen hebben inmiddels een eigen Facebook pagina gekregen, deze is te vinden op Trekossen Wageningen.

Daarnaast werden er in samenwerking met Stichting Mooi Wageningen nog twee fraaie houten banken geplaatst als rustpunten langs het Draouvin wandelpad op de Wageningse Eng.
Molen Glas
Ontwerp: Annemarie de Koeijer
Realisatie: Loogiekaas