flower flower
WageningseWeelde

Goed doel

De groene Wageningse Weelde zegeltjes zijn inmiddels een begrip. Volle spaarkaarten staan garant voor mooie en lekkere cadeaus uit de regio. Maar u kunt uw zegels via de Goede Doelen potten in de winkels ook schenken aan een lokaal goed doel. Zo zijn met de opbrengst van 2009 Wageningse bijenhouders geholpen om bloemenweiden en een prachtig bijenhotel te realiseren. Met de opbrengst van 2010 werd voor twee jonge Wageningse lakenvelder trekossen het onderhoud en een trainingsprogramma gefinancierd en werden twee fraaie houten banken op de Wageningse Eng geplaatst. En met de opbrengst van 2011 werd het Hospice Wageningen-Renkum ondersteund. Zo zoeken we elk jaar een goed doel voor uw zegels.

Tip ons voor een goed doel!

Goed doel van 2011

Goed doel van 2010

Goed doel van 2009

Ideeën-box voor ondersteuning van goede doelen door Wageningse Weelde


Heeft u een idee voor een lokaal goed doel dat gesteund kan worden met de opbrengst van de zegels uit onze goede doelen potten? Geef ons door middel van dit formulier dan zoveel mogelijk informatie over uw idee.

In april 2014 bepalen we de besteding van de opbrengst van de goede doelen potten van 2012, 2013 en het lopende jaar 2014. Uw suggesties kunt u via deze website nog indienen tot en met donderdag 10 april. Hierna zullen de deelnemende bedrijven van Wageningse Weelde een keuze maken uit de beste ideeën. Uiterlijk 30 april zal bekend worden gemaakt welke doelen gesteund zullen worden met de opbrengst van 2012, 2013 en 2014. Alle inzenders ontvangen hierover nog per e-mail een nader bericht.

De jaarlijkse opbrengst van de zegels die worden gedoneerd via de goede doelen potten ligt rond de 2000 euro. Houdt hiermee rekening bij het indienen van uw projecten: een kleinere financieringsvraag vergroot de kansen op ondersteuning van uw project!

Formulier Ideeën-box

Vul alle velden van onderstaand formulier kort en helder in:

Naam


Telefoon nummer


Email adres


1. Algemene omschrijving van het project (doelstelling, historie, deelnemers, activiteiten, toekomst)


2. Financiële behoefte (financieringsbehoefte, uitgesplitst naar de verschillende kostenposten of activiteiten)


3. Beoordeling op criteria. Voor het beoordelen van de goede doelen projecten hanteert Wageningse Weelde zes criteria. Geef hieronder in het kort voor ieder criterium aan in hoeverre het idee/project aan dat criterium voldoet.

Criterium 1: Het goede doel is lokaal (cirkel met straal van ongeveer 20 km rondom Wageningen).


Criterium 2: Het goede doel is duurzaam, in de zin van omgevingsbehoud/-beheer maar ook in de zin van cultuurbehoud/-beheer (kan ook educatie, ecologische of sociale duurzaamheid zijn)


Criterium 3: Het goede doel kan worden gesteund zonder de verwachting van een tegenprestatie; er is geen direct belang voor de deelnemende leden van Wageningse Weelde.


Criterium 4: Wageningse Weelde staat voor samenwerking. Ons goede doel mag ook graag samenwerking stimuleren!


Criterium 5: Het goede doel kan bijdragen aan publiciteit voor Wageningse Weelde.


Criterium 6: Klanten van Wageningse Weelde deelnemers kunnen mee profiteren.
Molen Glas
Ontwerp: Annemarie de Koeijer
Realisatie: Loogiekaas